7 csoda társasjáték – 7 Wonders

11 984 Ft

Elfogyott

  • Fiúknak és lányoknak
  • 2-7 játékos részére
  • 10 éves kortól

Leírás

Irányítsd az ókori világ hét nagy városának egyikét! Termeld ki a földed nyújtotta természetes erőforrásokat, vegyél részt a fejlődés véget nem érő folyamatában, fejleszd kereskedelmi kapcsolataidat és állítsd fel hadseregedet!
Hagyj nyomot a civilizáció történelmében olyan építészeti csodák révén, amelyek meghaladják az eljövendő korokat!

A játék lényege és célja: A 7 Wonders, vagyis 7 csoda egy játéka 3 korból áll. Mindegyikben egyet használunk a 3 kártyapakliból (először az I. kor kártyáit, majd a II. kor kártyáit és végül a III. kor kártyáit). Minden kor menete hasonló: a játékosoknak lehetőségük lesz 6 kártya kijátszására, hogy fejlesszék városukat és megépítsék saját csodájukat. A körök végén minden játékos összehasonlítja katonai erejét a két szomszédos városéval (a jobb és bal oldalukon lévő játékosokéval). A harmadik kor végén a játékosok összeszámolják győzelmi pontjaikat; a legtöbb pontot gyűjtő játékos lesz a nyertes.

A játék tartozékai: 7 db tábla, mindegyiken a 7 csoda egyike; 7 db kártya, mindegyiken a 7 csoda egyike; 49 db „I. kor” kártya; 49 db „II. kor kártya; 50 db „III. kor” kártya; 46 db konfliktusjelző; 24 db 3-as értékű érme; 46 db 1-es értékű érme; 1 db pontozófüzet; 1 db szabálykönyv; 2 db kártya a kétszemélyes játékhoz