Azul társasjáték – magyar kiadás

12 494 Ft

Elfogyott

  • Fiúknak és lányoknak
  • 2-4 játékos részére
  • 8 éves kortól

Leírás

Különleges kivitelezésű, stratégiai társasjáték az egész család számára. Az Azulban csempeművészekként az évorai királyi palota falait kell kidíszítenetek. A mórok által Európában elterjesztett azulejókat (eredetileg fehér-kék csempéket) a portugálok nagyon megkedvelték, készítésének módját elsajátították, miután királyuk, I. Mánuel a dél-spanyolországi Alhambra palotában tett látogatásakor elámult a mór díszítőcsempék szembeszökő szépsége láttán. Az Alhambra belsőépítészeti csodájától elvarázsolt király azonnal elrendelte, hogy saját portugáliai palotáját hasonló fali csempékkel díszítsék ki.

Az Azul társasjátékban a játék célja jó időpontban beszerezni azokat a csempéket a gyártóktól,  amelyekből a legértékesebb oszlopokra és sorokra tudtok készletet tartalékolni, majd azokból feltölteni a készülő díszes csempefalat! Figyeld a többiek munkáját is! Egy hibás döntéssel előfordulhat, hogy akkora készletet halmozol fel, amit nem tudsz felhasználni, ezáltal pedig jelentős veszteséged lehet…

A játék tartozékai: 100 db „csempe”, 4 db játékostábla, 9 db gyárkorong, 4 db pontszámjelző, 1 db kezdőjátékos-jelző, 1 db vászonzsák, játékszabály.