Élsportolók – MiniLÜK – Szövegértés feladatok – 3-4. osztály

999 Ft

Készleten

- +

A sportolók életén keresztül az egyes sportágakba is betekintést nyújtunk, megismertetve minél több lehetőséget a testmozgásra. Szeretnénk legalább a morzsáját elhinteni, hogy a mai számítógépekkel, okos telefonokkal teli világban gyermekeink mozogjanak, használják ki a környezetük adta lehetőségeket. Az erkölcsi nevelésen és példamutatáson kívül természetesen az olvasóvá nevelésben is tettünk egy lépést előre, mert egy érdekes témával csalogatjuk a gyerekeket a sorok elé. Minden fejezetben az olvasottak alapján meg kell oldani egy-egy feladatot a LÜK okostáblával. A feladatok alkalmasak egyéni vagy frontális osztály munkára, de otthoni önálló gyakorlásra is kiválóak. Lehetőséget adnak a tehetségfejlesztésre, differenciálásra.

  • Fiúknak és lányoknak
  • 8 éves kortól

Leírás

A sportolók életén keresztül az egyes sportágakba is betekintést nyújtunk, megismertetve minél több lehetőséget a testmozgásra. Szeretnénk legalább a morzsáját elhinteni, hogy a mai számítógépekkel, okos telefonokkal teli világban gyermekeink mozogjanak, használják ki a környezetük adta lehetőségeket. Az erkölcsi nevelésen és példamutatáson kívül természetesen az olvasóvá nevelésben is tettünk egy lépést előre, mert egy érdekes témával csalogatjuk a gyerekeket a sorok elé. Minden fejezetben az olvasottak alapján meg kell oldani egy-egy feladatot a LÜK okostáblával, ezáltal fejlesztik:
– a szövegértést
– szókincset
– kép és szöveg egyeztetését ellenőrzik
– a szöveggel kapcsolatos kérdésekre válaszolnak
– megtanulnak kérdéseket feltenni az adott szöveghez
– mondatokat egészítenek ki
– szöveggel kapcsolatos állításokat vizsgálják felül
– következtetéseket vonnak le a szövegből
– rokon értelmű szavakat keresnek
A feladatok alkalmasak egyéni vagy frontális osztály munkára, de otthoni önálló gyakorlásra is kiválóak. Lehetőséget adnak a tehetségfejlesztésre, differenciálásra.

Érdekelhetnek még…